Църква

Православният храм в Каспичан е посветен на Свети Пантелеймон. Строежът му започва през 2004 г., след изготвен и представен проект за одобрение във Варненската и Великопреславска митрополия. Няколко години по-късно, по решение на  епархийския съвет, свещеник Андрей Стефанов е назначен за председател на църковното настоятелство, който продължава започнатото дело.

За известно време строежът е замразен. През 2012 г. се прави нов тържествен водосвет и молебен за довършване на грубия строеж на църквата, отслужен от Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Кирил. По негово настояване, още при започването на строежа,  храмът е наименуван „Св. Пантелеймон и Св. Седмочисленици”.

През изминалите години, община Каспичан и църковното настоятелство не спират дарителската кампания за довършване на православния храм. През 2017 г., на християнския празник – Малка Богородица, църковното настоятелство организира  благотворителна вечер за набиране на средства, нужни за изработка на иконостас на църквата. Специален гост на събитието е Илия Луков. Поради размерите на иконостаса, дълъг 13 метра и висок 5 метра, времето за изработка продължава около две години. Сумата необходима за неговата направа е изцяло събрана от дарения и благотворителни прояви.

На 27 юли православната църква прославя Свети Великомъченик Пантелеймон. Това е и денят, в който църквата в Каспичан празнува своя храмов празник.