Туризъм

За превръщането на Каспичан във водеща туристическа дестинация са предпоставка богатото културно-историческо наследство и уникалните природни дадености. В района е НИАР „Плиска” с Първата българска столица, общината обхваща местност „Кирека” и част от Мадарските скали, а в непосредствена близост е  НИАР „Мадара” със скалния релеф „Мадарски конник” обявен от ЮНЕСКО за паметник от световно значение.

В центъра на града, в близост до железопътната гара, се намира хотел механа „Канцлера”. Изграден е от камък и дърво и разполага с  80 места, а през зимата с лятна градина.

В близост до град Каспичан е механа „Карачка“. Заведението съчетава в себе си традиционния български дух, бит и фолклор, предлага на своите посетители разнообразие от изпитани и вкусни гозби от стари български рецепти.

Над квартал „Калугерица”, непосредствено до НИАР „Мадара” се намира местност „Кирека”. Тук се намира и хотелски комплекс „Кирека”. В комплекса е изграден параклис „Свети Димитър“, място за преклонение и богослужение на вярващите християни.